DEPILACIJA - VRSTE I PROIZVODI

DEPILACIJA - VRSTE I PROIZVODI

   Svi znamo koliko je pravilna nega tela bitna, osim toga, volimo i da uživamo kada vidimo željene rezultate. Ipak, žene koje brižljivo paze na svoj izgled, znaju da adekvatna nega oduzima dosta vremena, često i novca, kao i da je nekad vrlo naporno postići željene efekte.

   Redovna depilacija je nezaobilazna za sve koji vode računa o svom izgledu i higijeni. Ona je verovatno najmanje omiljen kozmetički tretman, jer je uz sve već navedene razloge, za mnoge nežne pripadnice nežnijeg pola i bolna. Brijanje nije najbolja opcija, deluje brzo i lako, ali može ostaviti nezgodne posekotine, ogrubeti kožu  i samo dodatno ojačati dlaku. Ni epilatori nisu uvek najsrećniji izbor, jer vrlo često kidaju i lome dlačice, što dovodi do urastanja.

   Depilacija je bitna jer smekšava kožu i čini je glatkom i sjajnom, a pošto čupa iz korena, dlačice se stanjuju, proređuju i usporava se njihov rast. Tako ćete moći da ih tretirate sve ređe i brže, dok kod nekih žena potpuno nestaju. Za uspešno uklanjanje dlačica ne morate zakazivati termin u kozmetičkom salonu i izdvajati novac za odlazak na tretman. Jeftiniju, a isto tako temeljnu i brzu depilaciju možete obaviti sami, u svom domu. Više od pola uspešnog posla je dobar izbor vrste depilacije i odgovarajućeg proizvoda, prema Vašem tipu kože i dlake. Uz to će Vam pomoći profesionalni saveti, koje sa Vama redovno delimo na KOKO STYLE blogu. Za početak, koje vrste depilacije postoje? Koje sredstvo odabrati?

 

   Topla depilacija

   Biodepil topli vosak https://www.kozmetikaonline.rs/artikal/biodepil-kozmeticki-vosak-100gr- savršeno uklanja i najupornije dlačice i idealan je za one sa jačom i debljom dlakom, jer ih efikasno obuhvata u korenu. Pripremanje voska za toplu depilaciju počinje tako što se vosak zagreva u posudi sa vodom ili topilici za vosak, na visokoj temperaturi (70-100 stepeni). Nanosi se na manje parče kože posebnim špatulicama za vosak, pri čemu je jako bitno proveriti temperaturu na unutrašnjoj strani podlaktice, kako bi se izbegle opekotine. On jako dobro prianja i brzo se suši, pa je potrebno sačekati samo par sekundi da se slegne i obuhvati svaku dlačicu. Povlači se brzim i jakim pokretom, suprotno od smera rasta dlake. Za one sa osetljivom kožom, tu je Biodepil topli vosak sa dodatkom Azulena https://www.kozmetikaonline.rs/artikal/biodepil-kozmeticki-vosak-sa-azulenom-100g- , ekstrakta kamilice, koji deluje antiupalno i umiruje kožu, uklanjajući crvenilo. Biodepil voskovi su napravljeni od prirodnih smola i voskova, neguju kožu i štite je od iritacija. Nakon postupka, vosak se lako uklanja pranjem toplom vodom.

Hladna depilacija

   Depilacija hladnim voskom je nešto jednostavnija od prethodne. Takođe je potrebno ugrejati vosak u patroni, ali na nižim temperaturama, samo dok se ne otopi dovoljno da se može naneti na kožu. Tako ne rizikujete da ćete se opeći. Vosak se u tankom sloju nanosi na manji deo kože, bez štapića, direktno iz patrone. Zbog toga Coldepil ima specijalna roll-on pakovanja https://www.kozmetikaonline.rs/artikal/-depilator-coldepil-roll-on-150g----gold , za pedantno i precizno nanošenje. Na deo kože prekriven voskom, stavite traku za depilaciju. Ona će se brzo spojiti, povucite je jakim, što bržim potezom suprotno od smera rasta dlake. Coldepil roll-on dolazi u pakovanju sa 10 traka za depilaciju, a na našem sajtu možete poručiti i odvojeno različite vrste Coldepil voskova i traka https://www.kozmetikaonline.rs/artikal/-trake-za-depilaciju-celulozne-10kom- . Coldepil nudi različite vrste voska, pogledajte Coldepil Forte, za jake i uporne dlake, kao i Coldepil Azulen, za osetljivu kožu.

Depilacija lica

   Lice je najdelikatnije područje za depilaciju. Kako ne biste rizikovali da dok nanosite vosak ulepite kosu i obrve, opečete se ili povredite oko, preporučujemo već navoštene trake za depilaciju. Biodepil trake za depilaciju lica https://www.kozmetikaonline.rs/artikal/biodepil-trake-za-hladnu-depilaciju-lica-12kom- već sadrže vosak, pa ih samo prislonite na kožu i ponovite proces depilacije kao sa bilo kojim drugim proizvodom. One su posebno oblkovane tako da lako dopiru do sitnih delova lica, poput nausnica. Takođe, sadrže ekstrakt kamilice, Azulen, koji umiruje nežnu i osetljivu kožu lica.   

Bezbolna depilacija

   Da, moguće je! Postoje kreme i smesa za potpuno bezbolnu depilaciju. Isprobajte Lidera prašak za bezbolnu depilaciju https://www.kozmetikaonline.rs/artikal/lidera-depilacijski-prasak-200g . Prašak se meša sa vodom, kako bi se dobila pasta koja se nanosi na predeo sa koga želimo da uklonimo dlačice. Ostavite ga da odstoji i nakon određenog vremena isperite mlakom vodom. Pošto ne čupa dlačice, već smekšava folikul tako da on sklizne iz kože, ovaj način je potpuno bezbolan! Pasta je blaga i možete je koristiti na svim delovima tela, čak i u intimnom predelu.

  

   Možete isprobati više opcija i sami odlučiti koji način depilacije Vam najviše odgovara. Pogledajte proizvode koje KOKO STYLE nudi po najpovoljnijim cenama, uz lako naručivanje i brzu dostavu na kućnu adresu. Takođe, pratite naš blog, pročitajte članak o trikovima za uspešnu depilaciju. Uživajte u savršenoj depilaciji!