PRIRODNI PILINZI

PRIRODNI PILINZI

  Kupanje i tuširanje su osnovni načini da se telo osveži i da se ukone nečistoće. Kako se ćelije svakodnevno regenerišu, potrebno je ukloniti slojeve mrtvih ćelija, pa je zato povremeno potrebno temeljnije čišćenje. Zato je piling veoma bitan deo redovne nege tela. U moru preparata i različitih načina da uradite piling, svakako je najbolje da svojoj koži pružite prirodnu negu i isprobate neki od domaćih pilinga. Njihova prednost je što ćete ih lako i brzo pripremiti, koristeći malo sastojaka koje sigurno već imate kod kuće, u svojoj kuhinji! Banana, med, ovsene pahuljice, kafa… su namirnice neophodne za zdravu ishranu i ukusan doručak… i ujedno sastojci savršenog pilinga!

Celulit i zadebljanja na koži 

  Osim što će ukloniti mrtve slojeve kože, očistiti pore i pospešiti cirkulaciju, pilinzi će zahvaljujući zdravim namirnicama nahraniti i hidrirati Vašu kožu, čineći je glatkom i sjajnom. Pilinzi su odlični za tretman celulita. Takođe, idealni su za omekšavanje zadebljale kože koja se javlja na laktovima, kolenima i stopalima. Ukoliko imate problema sa tamnom, grubom kožom preporučujemo Petal-S kremu domaćeg proizvođača Alisa https://www.kozmetikaonline.rs/artikal/petal-s-krema-za-pete .

Priprema pilinga

   Pomešati bazu pilinga u posudi odgovarajuće veličine, a zatim dodati i lepo sjediniti glavni sastojak pilinga. Rukama naneti na čistu kožu, na željeno područje. Fino par minuta utrljavati smesu kružnim pokretima, kako bi se trenjem postigao željeni efekat pilinga. Ostaviti da odstoji oko 5-6 minuta, kako bi koža upila hranljive sastojke. Isprati kožu i sve očistiti mlakom/toplom vodom. Ukoliko je piling masniji, a posebno ako vam se koža masti i sija, možete koristiti sapun/ kupku https://www.kozmetikaonline.rs/sve-za-telo/sapuni-i-kupke  koju obično koristite, kako biste dobro uklonili ostatke smese. Ulja su pogodna za kožu pa će Vam možda i odgovarati da Vam koža nakon pilinga bude malo vlažnija, ukoliko imate suvu kožu, ovaj vid hidratacije će Vam posebno odgovarati. Smesa ne treba da bude suviše retka i da se razliva, pa je po potrebi uvek možete dodatno zgusnuti, a ukoliko nemate pri ruci bademovo ulje, možete koristiti maslinovo i obrnuto. Pilinzima možete negovati celo telo, a kako su sastojci preporučeni u ovom blogu prirodni, pilinge možete koristiti skoro svaki dan (napominjemo da nikako ne smete primenjivati pilinge ukoliko imate alergiju na neku od namirnica!).   

 

PILING OD OVSENIH PAHULJICA

-100g ovsenih pahuljica

-kašika meda

-pola šoljice mleka

-par kapi bademovog ulja

 

PILING SA KAFOM

-3 kašike mlevene crne kafe

-1 kašika meda

-3 kašike maslinovog ulja

-malo limunovog soka

 

BANANA PILING

-1 manja banana

-3 kašike smeđeg šećera

-malo mleka

-par kapi bademovog ulja

 

   Podelili smo sa Vama naša tri omiljena recepta! Do sledećeg bloga o pilinzima, sa još uzbudljivih recepata, preporučujemo da se posvetite nezi nogu i probate Parasoftin čarape za piling stopala https://www.kozmetikaonline.rs/artikal/parasoflin-carape-za-piling-peta . Za više informacija i puno korisnih saveta na druge teme, čitajte KOKO STYLE BLOG. Posetite nas na društvenim mrežama. :)