TRIKOVI ZA USPEŠNU DEPILACIJU

TRIKOVI ZA USPEŠNU DEPILACIJU

   Depilacija ne mora da bude noćna mora. Za uspešno i jednostavno postizanje glatke kože bez dlačica, neophodno je znati par trikova. Najbitnije je pravilno odabrati odgovarajući proizvod. Ukoliko već niste, pročitajte KOKO STYLE blog DEPILACIJA - VRSTE I PROIZVODI https://www.kozmetikaonline.rs/blog , koji će Vam pomoći u izboru najbolje tehnike, prema Vašem tipu kože i dlake. Uz to, kako biste bili brzi i efikasni, a izbegli nered i komplikacije, potrebno je da primenite nekoliko trikova koje smo isprobali za Vas.

 

Pre i posle depilacije

   Čista i hidrirana koža je preduslov za efikasnu depilaciju i izbegavanje upala i crvenila. Zato je važno odabrati dobru kupku ili gel za tuširanje https://www.kozmetikaonline.rs/sve-za-telo/sapuni-i-kupke . Još jedan dobar način da se izborite sa urastanjem i malim bubuljicama koje ono izaziva je da probudite svoju kožu. Pufkasti sunđer za telo, meka četka ili rukavica za kupanje mogu Vam pomoći da otklonite mrtve ćelije i temeljno očistite pore, ili skinete delove kože koji se ljušte. Kružno trljanje za vreme kupanja budi cirkulaciju i pospešuje protok krvi. U danima neposredno nakon depilacije, posebno je bitno nahraniti kožu. Najbolji način su blaga mleka za telo https://www.kozmetikaonline.rs/sve-za-telo/mleka-i-kreme-za-telo .

 

Urastanje

   Najveća prepreka u postizanju savršene kože nogu su urasle dlačice. Njih možete polako izvući iglom (samo ukoliko su iznad površine kože), počupati pincetom i očistiti alkoholom. Ipak, ne smete se depilirati odmah nakon ovog postupka kako ne biste povredili kožu, a i ne rešavate tako buduća urastanja. Najbolji način borbe sa urastanjem su pilinzi.

 

Prirodan piling

   Pilinzi su odličan način da pripremite kožu za depilaciju. Potrebno je da odvojite samo nekoliko minuta pre depilacije, a najbolje pilinge ćete uz naše savete brzo pripremiti sami, od par sastojaka koje sigurno već imate u kuhinji! Dobijene smese, nanesite na čistu, osušenu kožu. Dobro ih utrljajte i rasporedite, kako biste trenjem skinuli čestice sa kože. Ostavite da piling stoji oko 5 minuta, kako bi koža upila potrebne supstance. Nakon toga, samo sperite smesu toplom vodom. Ukoliko je piling masniji i želite bolje da očistite kožu, samo upotrebite proizvod za tuširanje koji inače koristite. Redovan piling je veoma važan za lepu kožu i možete ga primeniti na bilo kom delu tela, a većina njih se može koristiti skoro svakog dana, jer sadrže prirodne sastojke. Uz Vaše omiljene kupke i kreme za telo, ovo je sjajan način da osvežite svoju rutinu. Kako da pripremite kvalitetan piling, pročitajte na KOKO STYLE blogu https://www.kozmetikaonline.rs/blog !

 

Talk puder za telo

   Da li više volite depilaciju toplim ili hladnim voskom https://www.kozmetikaonline.rs/depilacija-i-nega-nogu ? Možete probati obe i menjati tehnike, ali u oba slučaja, je važno da se vosak dobro zalepi na kožu, kako bi svaku dlačicu, i najsitniju, uklonio iz korena. Zato je važno da pre depilacije koža bude čista i dobro osušena. Par minuta pre nanošenja voska, stavite na noge malo Felce Azzurra talka za telo https://www.kozmetikaonline.rs/artikal/felce-azzurra-talk-za-telo-100g--kesica . On će pomoći da se vosak dobro zalepi i upiće ostatke vlage. Raspoloživ je u pakovanjima: kesica 100g, kutija 150g i kutija sa tuferom 250g.

 

Bezbolna depilacija

   Bilo da koristite topli ili hladni vosak, nanesite ga na kožu odozgo, nadole - u smeru rasta dlačica. Kada skidate traku ili vosak, jednim brzim i jakim pokretom, trgnite ka gore, suprotno od smera rasta! Ovaj trik će takođe učiniti depilaciju manje bolnom. Takođe, da ne biste iziritirali kožu i napravili podlive, važno je da isto mesto nikako ne tretirate više od dva puta u toku jedne depilacije. Ako Vam to nije dovoljno da uklonite sve zaostale dlačice, probajte Lidera prašak za depilaciju, koji potpuno bezbolno i nežno uklanja dlačice. Više informacija na: https://www.kozmetikaonline.rs/artikal/lidera-depilacijski-prasak-200g .

 

Pravi trenutak

   Koliko god da ste nestrpljivi, potrebno je odabrati pravi momenat za depilaciju. Ukoliko su dlačice već preduge, možda se neće najbolje zalepiti, a i depilacija će biti bolnija. Ako su prekratke, neće biti moguće da ih vosak dobro obuhvati i povuče iz korena. Najbolje je da sačekate da dlačice porastu oko 5mm, jer je to optimlna dužina za njihovo uspešno uklanjanje. Ukoliko ste u ciklusu, poželjno je da odložite depilaciju voskovima, jer je koža u tom periodu najosetljivija. Sredina ciklusa je idealan momenat, jer je zbog statusa hormona folikul dlake tada najmekši.