JESENJA NEGA U ČETIRI KORAKA

JESENJA NEGA U ČETIRI KORAKA

   Mnoge žene prave grešku, misleći da beauty rutina tokom cele godine može da ostane ista. Kada nađu proizvod koji im se dopada ili steknu određene navike, neke pripadnice lepšeg pola ne prave nikakve izmene i ostaju dosledne ne obraćajući pažnju na godišnje doba. Pošto faktori iz spoljne sredine imaju veliki uticaj na naš organizam, neophodno je imati to u vidu i kada su u pitanju lična higijena i ulepšavanje. Jesen donosi niže temperature, manji nivo vlage, jake vetrove, ponekad čak i sneg, ili potpuno neočekivana otopljenja koja su šok za telo. Početak grejne sezone takođe menja stvari. Prva na udaru, pokušavajući da nas zaštiti od svih pomenutih nepogoda, najviše trpi koža, a zatim kosa, za koju je jesenje vreme poseban izazov. Sve ovo treba imati u vidu, a uz nekoliko korisnih trikova, biće veoma lako prilagoditi se novim uslovima, uz minimalno napora.

 

Manje pilinga - više kreme

   Pilinzi su korisni svima i uvek, ali u hladnijem periodu godine ne treba preterivati - prečestim uklanjanjem slojeva kože rizikujemo da odstranimo previše sebuma koji pomaže u zaštiti pora. Jedan blag, prirodan piling nedeljno biće sasvim dovoljan da obavi svoju funkciju, a ne bude višak. Ono čega u ovom periodu ne može biti previše, je losion za telo. Kako se vlaga u vazduhu gubi, potrebno je pružiti potporu koži, u vidu malo hranljivijih i masnijih proizvoda od onih koje koristimo leti. Nešto teži sastav je idealan za jesenju negu, upravo zbog grejanja, koje dodatno suši kožu, pa su mleka za telo idealan izbor. Povoljne Dove i Nivea artikle sa brzom dostavom na kućnu adresu, možete pronaći na našoj online prodavnici https://www.kozmetikaonline.rs/sve-za-telo/mleka-i-kreme-za-telo .

 

Vitamin E - neophodan koži lica  

   Posebnu negu zahteva koža lica. Sa smanjenjem sunčanih sati, gube se benefiti koje koža ima od sunca. Efekti blede, preplanulost se gubi pa bore i kapilari postaju vidljiviji. Uz sve to, zagađenje u vazduhu se povećava zbog loženja u kućama, ostavčjajući tragove na koži. Povećan unos vitamina kroz ishranu je uvek poželjan zbog zdravlja celog organizma, a svim tipovima kože posebno pomažu doze vitamina E. Uljane ampule Vitamin E su već dobro poznate na domaćem tržištu https://www.kozmetikaonline.rs/tip/vitamin-e . Koristite ih u svakodnevnoj nezi lica, za vidljive rezultate. Koji od četiri tipa ampula je najbolji za Vas i više o njihovom sastavu pročitajte na našem blogu https://www.kozmetikaonline.rs/blog/najbolja-nega-lica---vitamin-e- .

 

Izbegavajte toplotu - koristite masku za kosu

   Česte padavine, nošenje kapa i kapuljača, udari vetra i brže mršenje i intenzivnije opadanje samo su neki od problema koji muče Vašu kosu na smeni godišnjih doba. Zato je ovo pravi momenat da osvežite dužinu, makar za koji centimetar, kako biste sprečili rascvetavanje i lomljenje krajeva. Najvažniji savet - izbegavajte što je više moguće oblikovanje kose uređajima koji je greju. Figaro, pegle, čak i obično feniranje imaju veoma loš uticaj na dlaku, pogotovo po hladnoći zbog velike razlike u temperature koja dovodi do mikro pucanja i trajnih oštećenja vlasi. Svi znamo da je regenerator obavezan tokom cele godine, ali mnoge od nas zanemaruju masku za kosu. Alfaparf Milano Keratin Therapy maska dubinski oporavlja dlaku, hrani kožu glave i koren kose, a pogotovo je potrebna damama koje farbaju kosu https://www.kozmetikaonline.rs/artikal/lisse-design-keratin-therapy-maska-200ml . Alfaparf Keratin Therapy linja proizvoda, pomoći će Vam da sredite svoju kosu, a zahvaljujući visokim dozama keratina, osim što će je oporaviti i učiniti jačom. Kako je pametno da izbegavate fen i peglu, ova posebno dizajnirana linija proizvoda će pomoći frizuri da se bolje definiše sama, ravna kosa dodatno ispravi, a kovrdže dođu do izražaja! 

 

Kako ukrotiti kosu

   Nikad ne preskačite regenerator! Osim što hidrira kosu i dubinski hrani skalp, regenerator je ujedno i štiti od preteranog isušivanja koje čak i samo često pranje može izazvati. Koristan trik je da nikako ne češljate kosu nakon što se potpuno osuši. Kosa će se manje mrsiti dok je mokra i tako je nećete kidati. Osim toga, regenerator će pomoći da je lakše ukrotite i razmrsite, jer će je učiniti svilankastom i poslušnom. Veoma je važno da odaberete pravu kombinaciju regeneratora i šampona, jer ukoliko koristite neadekvatan šampon, i najbolji regenerator neće raditi za Vas. Preporučujemo savršeni, provereni trio, Keratin Therapy, čuvenog brenda Alfaparf Milano. Šampon, regenerator i maska za kosu na bazi babassu ulja, ne sadrže štetne soli, paraben i sulfate, savladaće Vašu kosu i učiniti je poslušnom i po najgorem vremenu https://www.kozmetikaonline.rs/proizvodjac/lisse-design . Spremite se za zimu i oživite svoju kosu od korena, sve do savršenih, mekih krajeva!

 

   U sledećem KOKO BLOGU saznajte više o Alfaparf proizvodima koji su nezaobilazni ove jeseni! Posetite i neke od naših starih tema - kako da napravite piling, saveti za bezbolnu depilaciju, Respect - prirodne farbe za kosu… Za još interesantnih sadržaja, pronađite nas na društvenim mrežama.